Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes stoven.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de vis in stukken van 3 cm. Voeg de vis en cherrytomaten toe aan de wok en stoof 4 min. mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 7 min. Hak de cashewnoten grof, garneer de curry ermee en serveer de bloemkoolrijst erbij.

combinatietip:

Lekker met gember en koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 25-26

Panang curry met bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

1
1
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.

2
2
  • ½ el zonnebloemolie
  • 2 el panang currypasta

Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 200 ml kokosmelk light

Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes stoven.

4
4
  • 125 g cherrytomaten
  • 400 g verse kabeljauwfilets

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de vis in stukken van 3 cm.

5
5

Voeg de vis en cherrytomaten toe aan de wok en stoof 4 min. mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • ½ el zonnebloemolie
  • 400 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 7 min.

7
7
  • 40 g ongezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof, garneer de curry ermee en serveer de bloemkoolrijst erbij.

combinatietip:

Lekker met gember en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.