Panang curry met bloemkoolrijst
Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 80 g ongezouten cashewnoten
- 4 rode puntpaprika's
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el Koh Thai panang currypasta
- 400 g kokosmelk light
- 250 g cherrytomaten
- 500 g verse kabeljauwhaasjes
- 800 g bloemkoolrijst
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 min. met de deksel erop.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten.
combinatietip:
Lekker met koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 33 g
-
koolhydraten 24 g
waarvan suikers 18 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 520 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Panang curry met bloemkoolrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Panang curry met bloemkoolrijst
- 80 g ongezouten cashewnoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 4 rode puntpaprika's
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- 1 el zonnebloemolie
- 4 el Koh Thai panang currypasta
Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur.
- 400 g kokosmelk light
Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g cherrytomaten
- 500 g verse kabeljauwhaasjes
Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 min. met de deksel erop.
- 1 el zonnebloemolie
- 800 g bloemkoolrijst
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min.
Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten.
combinatietip:
Lekker met koriander.