bewaar
Panang curry met bloemkoolrijst
Panang curry met bloemkoolrijst
bewaar

Panang curry met bloemkoolrijst

Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

ongezouten cashewnoten

4

rode puntpaprika's

2 el

zonnebloemolie

4 el

Koh Thai panang currypasta

400 g

kokosmelk light

250 g

cherrytomaten

500 g

verse kabeljauwhaas

800 g

bloemkoolrijst

Voor deze viscurry met kokosmelk kun je ons wakker maken.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Voeg toe aan het paprikamengsel in de wok en stoof 4 min. met de deksel erop.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en bestrooi met de cashewnoten.

combinatietipLekker met koriander.