Snijd de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd met behulp van de mandoline of keuken machine (of met een scherp mes) in flinterdunne reepjes.
Verwarm ⅝ van de boter in een ruime stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd de helften in parten en vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen.
Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Stamp de pompoenblokjes met de rest van de boter tot een gladde puree. Voeg eventueel nog water toe voor een meer smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rodekool met de pompoenpuree en een worstje.
Rodekool met pompoenpuree en worst
Rodekool met pompoenpuree en worst is zeker geen worst-case-scenario!
- algemeenWeinig tijd? Kies voor kant-en-klare biologische rodekool met appeltjes.
- vegatip Liever geen vlees? Vervang de braadworst door een vega worstje!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rodekool met pompoenpuree en worst
Rodekool met pompoenpuree en worst is zeker geen worst-case-scenario!

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd met behulp van de mandoline of keuken machine (of met een scherp mes) in flinterdunne reepjes.
Verwarm ⅝ van de boter in een ruime stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd de helften in parten en vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen.
Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Stamp de pompoenblokjes met de rest van de boter tot een gladde puree. Voeg eventueel nog water toe voor een meer smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rodekool met de pompoenpuree en een worstje.
algemeen:Weinig tijd? Kies voor kant-en-klare biologische rodekool met appeltjes.
vegatip: Liever geen vlees? Vervang de braadworst door een vega worstje!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g biologische rodekool
80 g biologische ongezouten roomboter
1 kaneelstokje
2 el biologische appelciderazijn
2 el biologische kristalsuiker
2 laurierblaadjes
250 ml water
2 biologische appels
1 kg biologische flespompoen
4 biologische varkensbraadworsten
Dit heb je nodig
mandoline of keukenmachine
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
bakpapier
pureestamper



