Snelle bowl met bloemkoolrijst en zalm
Snel én smakelijk komen samen in deze fijne bowl met bloemkoolrijst en zalm. Ideaal!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el arachideolie
- 310 g verse zalmfilets
- 180 ml woksaus teriyaki
- 800 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst
- 350 g diepvries sugarsnaps (ontdooid)
- 3 salade-ui
- 100 g koelverse sojabonen
- 2 eetrijpe avocado's
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en voeg de laatste 2 min. de woksaus toe.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de sugarsnaps 2 min. op middelhoog vuur.
- Snijd de salade-uitjes in schuine dunne ringen en voeg samen met de sojabonen toe. Bak 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
- Schep de bloemkoolrijst in kommen. Verdeel de sugarsnaps, sojabonen en avocado erover. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de woksaus erover.
serveertip:
Lekker met sesamzaad.
vegatip:
Vervang de zalm door 360 g tofu roerbakreepjes fijn gekruid (schaal 180 g). Verhit 1½ el olie in een koekenpan en bak de roerbakreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de woksaus toe (hoeveelheden voor 4 personen).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 22 g -
vet 43 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 680 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Snelle bowl met bloemkoolrijst en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle bowl met bloemkoolrijst en zalm
- 1½ el arachideolie
- 310 g verse zalmfilets
- 180 ml woksaus teriyaki
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en voeg de laatste 2 min. de woksaus toe.
- 800 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 3 min. en giet af.
- 1½ el arachideolie
- 350 g diepvries sugarsnaps
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de sugarsnaps 2 min. op middelhoog vuur.
- 3 salade-ui
- 100 g koelverse sojabonen
Snijd de salade-uitjes in schuine dunne ringen en voeg samen met de sojabonen toe. Bak 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
Schep de bloemkoolrijst in kommen. Verdeel de sugarsnaps, sojabonen en avocado erover.
Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de woksaus erover.
serveertip:
Lekker met sesamzaad.
vegatip:
Vervang de zalm door 360 g tofu roerbakreepjes fijn gekruid (schaal 180 g). Verhit 1½ el olie in een koekenpan en bak de roerbakreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de woksaus toe (hoeveelheden voor 4 personen).