Buddha-bowl met Chioggia-bietjes en bietenhummus
Buddha-bowl met Chioggia-bietjes en bietenhummus

Buddha-bowl met Chioggia-bietjes en bietenhummus

Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado.

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

limoen

1 el

milde olijfolie

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

1

eetrijpe avocado

200 g

Chioggia-bietje

200 g

koelverse sojabonen

100 g

hummus rode biet

50 g

ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • kommen

Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado.

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie door de quinoa-bulgurmix.

2

Verdeel de quinoamix over de kommen. Snijd de avocado in plakjes. Schil de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakken.

3

Verdeel in compartimenten de avocado, bietjes en sojabonen over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met de noten.