Bud­dha-bowl met Chi­og­gia-biet­jes en bie­ten­hum­mus

Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado.

(6) waardeer
hoofdgerecht Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 kommen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie door de quinoa-bulgurmix.
  2. Verdeel de quinoamix over de kommen. Snijd de avocado in plakjes. Schil de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakken.
  3. Verdeel in compartimenten de avocado, bietjes en sojabonen over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Buddha-bowl met Chioggia-bietjes en bietenhummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bud­dha-bowl met Chi­og­gia-biet­jes en bie­ten­hum­mus

1
1
  • 1 limoen
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie door de quinoa-bulgurmix.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado
  • 200 g Chioggia-bietjes

Verdeel de quinoamix over de kommen. Snijd de avocado in plakjes. Schil de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakken.

3
3
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 100 g hummus rode biet
  • 50 g ongebrande pecannoten

Verdeel in compartimenten de avocado, bietjes en sojabonen over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.