bewaar
Salade met bloemkoolrijst en bietjes
Salade met bloemkoolrijst en bietjes
bewaar

Salade met bloemkoolrijst en bietjes

De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig!

10 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 porties

400 g

koelverse bloemkoolrijst

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

200 g

vers saladekaasblokje

200 g

Love Beets Babybietjes milde azijn

1

citroen

4 el

milde olijfolie

De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig!

Aan de slag

1

Meng de bloemkoolrijst met de quinoa-bulgermix en kaasblokjes. Snijd de bietjes in partjes en meng door de salade.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en schep door de salade. Neem de salade mee in de handige saladebox met uitneembaar dressingbakje.

variatietipDe babybietjes zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkel en op ah.nl. Je kunt ook gekookte bietjes gebruiken.

bewaartipDe salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.

variatietipEet ’m de ene dag met zoete pompoenhummus (bakje 200 g, borrelgemak) en neem de andere dag gepelde walnoten mee.