bewaar
Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi
Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi
bewaar

Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi

Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stronken

Shanghai paksoi

1 el

milde olijfolie

1 el

sesamolie

800 g

koelverse bloemkoolrijst

3 el

sojasaus

250 g

warmgerookte zalmfilet

Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.

Aan de slag

1

Laat de steelaanzet zitten en snijd de shanghaipaksoi elk in 4 parten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de paksoi (in delen) 2-3 min aan elke snijkant op middelhoog vuur.

2

Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan op laag vuur en bak de bloemkoolrijst ca. 3 min. op laag vuur. Schenk de sojasaus erbij en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper. Breek ondertussen de warmgerookte zalm in grove stukken.

3

Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en serveer de zalm en paksoi ernaast.

vegatipVervang de gerookte zalm door pittige tofureepjes (AH Biologisch).

bereidingstipIn plaats van 2 struiken shanghai- paksoi kun je ook 1 paksoi gebruiken.

combinatietipLekker met limoen.

Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi

Instructievideo - 00:19 min.