Prei­stamp­pot met warm­ge­rook­te zalm

Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook!

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.
  2. Snijd de dille fijn. Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Trek de warmgerookte zalm uit elkaar met een vork en verdeel over de stamppot
video

Prei­stamp­pot met warm­ge­rook­te zalm

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Preistamppot met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­stamp­pot met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 kg stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g gesneden prei

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.

3
3
  • 15 g verse dille

Snijd de dille fijn. Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el grove mosterd

Voeg de rest van de olie, de mosterd en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn.

5
5

Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Trek de warmgerookte zalm uit elkaar met een vork en verdeel over de stamppot

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.