Preistamppot met warmgerookte zalm
Preistamppot met warmgerookte zalm

Preistamppot met warmgerookte zalm

Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook!

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stamppotaardappelen

4 el

milde olijfolie

800 g

gesneden prei

15 g

verse dille

2 el

grove mosterd

250 g

warmgerookte zalmfilet

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook!

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.

2

Snijd de dille fijn. Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Trek de warmgerookte zalm uit elkaar met een vork en verdeel over de stamppot

tip

Preistamppot met warmgerookte zalm

Instructievideo - 00:20 min.