Mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread
Mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread

Mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread

Dit gezonde recept van mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

900 g

Cela Vita minikrieltjes

350 g

verse groene asperge

200 g

verse sugarsnaps

4

salade-uitjes

1

citroen

250 g

ricotta

150 ml

Griekse yoghurt 0%

250 g

warmgerookte zalmfilet

Dit heb je nodig

  • koekenpan

Dit gezonde recept van mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Verhit in elk van de 2 koekenpannen ⅓ van de olie en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in ca. 9 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd samen met de sugarsnaps in schuine stukken van ca. 2 cm. Snijd de salade-ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges, sugarsnaps en de salade-ui 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

3

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers die uit. Snijd de rest in plakjes. Meng de ricotta met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Breng op smaak met peper.

4

Verdeel de ricotta-yoghurtspread over de borden en verdeel de krieltjes en groente erover. Verdeel de zalm in stukken erover en garneer met een plakje citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.