Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm

Aardappelpuree move over, we gaan voor broccolipuree! En de aardappels dan? Die komen terug in de vorm van zoete-aardappelfriet. Lekker met zalm on top.

535 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien ieder in 8 parten. Verdeel de rode ui en zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Leg de laatste 2 min. de warmgerookte zalm op de zoete-aardappelfriet in de oven.

  2. Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

  3. Kook de aardappelblokjes samen met de broccoli in 8-9 min. tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met een pureestamper tot een puree. Meng het kookvocht en de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de broccolipuree over borden met de zoete-aardappelfriet en ui erop. Breek de warmgerookte zalmfilet in stukken en verdeel erover.

Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm

Aardappelpuree move over, we gaan voor broccolipuree! En de aardappels dan? Die komen terug in de vorm van zoete-aardappelfriet. Lekker met zalm on top.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig