Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens warmgerookte zalm toe.

(19) waardeer
hollands hoofdgerecht Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens warmgerookte zalm toe. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.
  2. Voeg de bouillontablet en het water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de soep tot en met het pureren 2 dagen van tevoren bereiden. Laat helemaal afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Verdeel vlak voor serveren de zalm en bieslook erover.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Tip:

De overgebleven bieslook kun je gebruiken als garnering op een broodje (room)kaas.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-preisoep met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 700 g preien

Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1.1 liter water

Voeg de bouillontablet en het water toe aan het aardappel-preimengsel.

5
5

Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 12½ g verse bieslook
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de soep tot en met het pureren 2 dagen van tevoren bereiden. Laat helemaal afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Verdeel vlak voor serveren de zalm en bieslook erover.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.