Aardappel-preisoep met warmgerookte zalm
Aardappel-preisoep met warmgerookte zalm

Aardappel-preisoep met warmgerookte zalm

Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens warmgerookte zalm toe.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

500 g

iets kruimige aardappelen

700 g

prei

1 el

milde olijfolie

1

kippenbouillontablet

1¼ liter

water

12½ g

verse bieslook

250 g

warmgerookte zalmstukken

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens warmgerookte zalm toe.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.

2

Voeg de bouillontablet en het water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.

3

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.

tip

combinatietipLekker met stokbrood.

bereidingstipJe kunt de soep tot en met het pureren 2 dagen van tevoren bereiden. Laat helemaal afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Verdeel vlak voor serveren de zalm en bieslook erover.

algemeenDe overgebleven bieslook kun je gebruiken als garnering op een broodje (room)kaas.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.