Lauw­war­me so­ba noe­dels met su­gar­snaps, pa­pri­ka & zalm

Noedels met een nootachtig smaakje.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Noedels met een nootachtig smaakje. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de sugarsnaps in schuine stukken van 2 cm en kook 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Klop de sojasaus met de sushiazijn, sesamolie en gembersiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de noedels met de sugarsnaps, paprika, sojabonen, dressing en ⅔ van de koriander. Verdeel over een schaal en verdeel de gerookte zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

serveertip:

Lekker met geroosterd (zwart) sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 27-30

Lauwwarme soba noedels met sugarsnaps, paprika & zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me so­ba noe­dels met su­gar­snaps, pa­pri­ka & zalm

1
1
  • 270 g sobanoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 200 g sugarsnaps

Snijd ondertussen de sugarsnaps in schuine stukken van 2 cm en kook 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 2 puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen.

4
4
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn.

5
5
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sushiazijn
  • ½ el sesamolie
  • ½ el gembersiroop

Klop de sojasaus met de sushiazijn, sesamolie en gembersiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 200 g sojabonen

Meng de noedels met de sugarsnaps, paprika, sojabonen, dressing en ⅔ van de koriander.

7
7
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Verdeel over een schaal en verdeel de gerookte zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

serveertip:

Lekker met geroosterd (zwart) sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.