Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm

De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit!

485 kcal

25 min. bereiden, 15 min. oventijd

4.5/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 260 gram vers flammkuchendeeg

    vers flammkuchendeeg

  • 150 gram geitenkaas naturel

    geitenkaas naturel

  • 200 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 2 eetlepel bietensap

    bietensap

  • 4 takjes verse tijm

    verse tijm

  • 500 gram Chioggia-bietjes

    Chioggia-bietjes

  • 1 citroen

    citroen

  • 1 eetlepel olijfolie truffelaroma

    olijfolie truffelaroma

Dit heb je nodig

  • bakpapier


September 2018 - September 2018

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat.

  2. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het bietensap. Verdeel over het deeg. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de crème fraîche. Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven. Schil ondertussen de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakjes.

  3. Blancheer de plakjes biet 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water in een vergiet. Laat heel goed uitlekken.

  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de bietjes en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietjes erover.

  • combinatietipLekker met een groene salade.
  • Flammkuchen met chioggia bietjes en tijm

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm

De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig