Flammkuchen met spek en ui
Bij deze flammkuchen worden de uien eerst ingekookt met tijm en sojasaus. Dat geeft het gerecht een extra smaakdimensie.
770 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram middelgrote uien
middelgrote uien
2 theelepel knoflook
knoflook
4 takjes verse tijm
verse tijm
400 ml water
water
1 eetlepel sojasaus
sojasaus
250 gram crème fraîche
crème fraîche
250 gram spekreepjes
spekreepjes
2 rollen vers flammkuchendeeg
vers flammkuchendeeg
100 gram geraspte gruyère
geraspte gruyère
85 gram rucola
rucola
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Kookt - Allerhande Kookt
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 60 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in ca. 10 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de spekjes en de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Garneer met de rucola.
Flammkuchen met spek en ui
Bij deze flammkuchen worden de uien eerst ingekookt met tijm en sojasaus. Dat geeft het gerecht een extra smaakdimensie.

hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 60 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in ca. 10 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de spekjes en de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Garneer met de rucola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g middelgrote uien
2 tl knoflook
4 takjes verse tijm
400 ml water
1 el sojasaus
250 g crème fraîche
250 g spekreepjes
2 rollen vers flammkuchendeeg
100 g geraspte gruyère
85 g rucola




