Spitskoolsoep met prosciuttoperline
Spitskoolsoep met prosciuttoperline

Spitskoolsoep met prosciuttoperline

Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met prosciuttoperline: gevulde pasta!

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

iets kruimige aardappel

1250 liter

water

2 ml

groentebouillontablet

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

1

spitskool

40 g

ongezouten roomboter

2 tl

komijnzaad

75 ml

water

250 g

verse perline prosciutto crudo

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met prosciuttoperline: gevulde pasta!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappel samen met 1.25 liter water (per 4 personen) en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.

3

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.

4

Kook ondertussen de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.

5

Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.