bewaar
Traybake van zalm, Provençaalse groenten en aardappel
Traybake van zalm, Provençaalse groenten en aardappel
bewaar

Traybake van zalm, Provençaalse groenten en aardappel

Traybake met zalm wordt extra lekker met een dosis basilicumpesto.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

CêlaVíta koelverse Oma's kruimige aardappelen

2 el

milde olijfolie

310 g

verse zalmfilet op de huid

250 g

romaatjes

90 g

AH Biologische basilicumpesto

400 g

verse Provençaals roerbakgroente

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Traybake met zalm wordt extra lekker met een dosis basilicumpesto.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de aardappelen met de olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Halveer de romaatjes en meng met ⅓ van de pesto door de roerbakgroente. Breng op smaak met peper.

3

Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de aardappelen om met de roerbakgroente. Leg de stukken zalm op de groente met de huidkant naar boven en rooster nog 8-10 min. mee, totdat de zalm gaar is.

4

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en besprenkel met de rest van de pesto.

combinatietipLekker met citroen.