Komkommer met hummus van tuinbonen

Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.

205 kcal

10 min. bereiden

3.8/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 gram diepvries tuinbonen

    diepvries tuinbonen

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 1 citroen

    citroen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 1 eetlepel sesamolie

    sesamolie

  • 1.5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 400 gram snoepgroente komkommers

    snoepgroente komkommers

  • 1.5 eetlepel za'atar

    za'atar

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


Aan de slag

  1. Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Dop de rest van de tuinbonen. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Schep de hummus op een plat bord, bestrooi met de gedopte tuinbonen, za’atar en besprenkel met de rest van de olie. Serveer de komkommers ernaast.

  • Komkommer met hummus van tuinbonen

    Instructievideo - 00:35 min.

Wat vond je van dit recept?

Komkommer met hummus van tuinbonen

Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig