Bietenhummus
Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.
Ingrediënten
4 personen
1 tl
karwijzaad
350 g
kikkererwten in blik
1 teen
knoflook
3 el
sesamolie
400 g
geraspte bietjes
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.
Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bietenhummus
Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

4 personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.
Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
combinatietip:Lekker met (snoep)komkommers, (snoep)paprika’s en radijsjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 tl karwijzaad
350 g kikkererwten in blik
1 teen knoflook
3 el sesamolie
400 g geraspte bietjes