Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip
Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip

Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip

Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel!

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

kleine bloemkool

200 g

snoeppaprika

4

snoepkomkommers

1 bos

radijs

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

50 ml

extra vierge olijfolie

3 tenen

knoflook

40 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel!

Aan de slag

1

Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten. Haal het groen van de radijsjes en was ze.

2

Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom. Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.