Cranachan

Cranachan is een traditioneel Schots toetje met knapperige havermout, dikke room en verse frambozen.

390 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt de boter met de suiker in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havervlokken toe. Bak 3-4 min. en schep voortdurend om. Laat 10 min. afkoelen op een bord.

  2. Pureer ondertussen 100 g frambozen (per 4 personen) met de staafmixer. Klop met een handmixer de slagroom stijf in een kom en spatel er de honing, whisky en de helft van de havervlokken door.

  3. Maak laagjes in de glazen van afwisselend het roommengsel, de frambozensaus, de rest van de frambozen en de rest van de havervlokken.

Cranachan

Cranachan is een traditioneel Schots toetje met knapperige havermout, dikke room en verse frambozen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig