Roodfruit crumble

Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.

720 kcal

15 min. bereiden, 25 min. oventijd

3.9/5

(28)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg diepvries zomerfruit

    diepvries zomerfruit

  • 200 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 200 gram rietsuiker

    rietsuiker

  • 230 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 200 gram amandelschaafsel

    amandelschaafsel

  • 1 citroen

    citroen

  • 50 gram fijne kristalsuiker

    fijne kristalsuiker

  • 30 gram havervlokken

    havervlokken

  • 8 eetlepel clotted cream

    clotted cream

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)


september 2022 - september 2022

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het zomerfruit ontdooien, doe het in een vergiet en laat staan tot gebruik. Zorg dat de roomboter goed koud is.

  2. Snijd de boter in blokjes van ca. 1 cm en bewaar in de koelkast. Doe de rietsuiker, 200 g bloem (per 4 personen), zout en amandelschaafsel in kom en meng goed. Doe de boter erbij. Knijp met je vingertoppen in de boter tot alles goed is gemengd tot een grof kruim.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe het fruit, de rest van de bloem, de kristalsuiker en het citroenrasp in de ovenschaal, meng goed. Verdeel de crumble erover en bestrooi met de havervlokken. Bak de crumble in ca. 20-25 min. gaar en krokant in de oven.

  4. Serveer de crumble warm, met de clotted cream.

Wat vond je van dit recept?

Roodfruit crumble

Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig