Roodfruit crumble
Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.
720 kcal
15 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg diepvries zomerfruit
diepvries zomerfruit
200 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
200 gram rietsuiker
rietsuiker
230 gram tarwebloem
tarwebloem
0.5 theelepel zout
zout
200 gram amandelschaafsel
amandelschaafsel
1 citroen
citroen
50 gram fijne kristalsuiker
fijne kristalsuiker
30 gram havervlokken
havervlokken
8 eetlepel clotted cream
clotted cream
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2022 - september 2022
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het zomerfruit ontdooien, doe het in een vergiet en laat staan tot gebruik. Zorg dat de roomboter goed koud is.
Snijd de boter in blokjes van ca. 1 cm en bewaar in de koelkast. Doe de rietsuiker, 200 g bloem (per 4 personen), zout en amandelschaafsel in kom en meng goed. Doe de boter erbij. Knijp met je vingertoppen in de boter tot alles goed is gemengd tot een grof kruim.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe het fruit, de rest van de bloem, de kristalsuiker en het citroenrasp in de ovenschaal, meng goed. Verdeel de crumble erover en bestrooi met de havervlokken. Bak de crumble in ca. 20-25 min. gaar en krokant in de oven.
Serveer de crumble warm, met de clotted cream.
Roodfruit crumble
Fan van appelcrumble? Probeer dan eens deze frisse rood fruitcrumble met zomerfruit en clotted cream.

nagerecht
8 personen
720 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het zomerfruit ontdooien, doe het in een vergiet en laat staan tot gebruik. Zorg dat de roomboter goed koud is.
Snijd de boter in blokjes van ca. 1 cm en bewaar in de koelkast. Doe de rietsuiker, 200 g bloem (per 4 personen), zout en amandelschaafsel in kom en meng goed. Doe de boter erbij. Knijp met je vingertoppen in de boter tot alles goed is gemengd tot een grof kruim.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe het fruit, de rest van de bloem, de kristalsuiker en het citroenrasp in de ovenschaal, meng goed. Verdeel de crumble erover en bestrooi met de havervlokken. Bak de crumble in ca. 20-25 min. gaar en krokant in de oven.
Serveer de crumble warm, met de clotted cream.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg diepvries zomerfruit
200 g ongezouten roomboter
200 g rietsuiker
230 g tarwebloem
½ tl zout
200 g amandelschaafsel
1 citroen
50 g fijne kristalsuiker
30 g havervlokken
8 el clotted cream
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)




