bewaar
Scones met abrikozen en amandel
Scones met abrikozen en amandel
bewaar

Scones met abrikozen en amandel

Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
15 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

16 porties

100 g

gedroogde abrikozen

150 g

ongezouten roomboter

16 g

bakpoeder

½ tl

zout

450 g

zelfrijzend bakmeel

175 ml

karnemelk

½ tl

gemalen kardemom

30 g

amandelschaafsel

170 g

clotted cream

150 g

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)

Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan. Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en de helft van het amandelschaafsel door de kruimels. 
 Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.

2

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg. 
 Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

3

Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.

Scones met abrikozen en amandel

Instructievideo - 00:34 min.