Scones met mascarpone en mangojam
Scones met mascarpone en mangojam

Scones met mascarpone en mangojam

Lekker fruitig: scones met zelfgemaakte jam van mango.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

20 porties

½

citroen

250 g

diepvries mango stukjes

2 el

rietsuiker

125 g

ongezouten roomboter

450 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

50 g

poedersuiker

1 mespunt

zout

150 ml

karnemelk

125 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)

  • bakpapier

  • bakplaat

Lekker fruitig: scones met zelfgemaakte jam van mango.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Pers de citroen uit. Breng de mango stukjes met de rietsuiker en het citroensap aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken en laat afkoelen. Prak met een vork tot een grove jam.

3

Snijd ondertussen de koude boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

4

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

5

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

6

Roer de mascarpone los. Serveer de scones met de mascarpone en zelfgemaakte mangojam.