bewaar
Scones met gember en slagroom
Scones met gember en slagroom
bewaar

Scones met gember en slagroom

Gember doet het gewoon goed in gebak, dus ook in scones! In nog geen half uur heb je ze klaar.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

20 porties

125 g

ongezouten roomboter

450 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

50 g

poedersuiker

1 mespunt

zout

3 el

bakgember

150 ml

karnemelk

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)

  • bakplaat

  • bakpapier

  • handmixer

Gember doet het gewoon goed in gebak, dus ook in scones! In nog geen half uur heb je ze klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes.

2

Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Roer de bakgember door het deeg. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

3

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

4

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

5

Klop ondertussen de slagroom met een handmixer stijf. Serveer de slagroom bij de scones.