Scones met gember en slagroom
Gember doet het gewoon goed in gebak, dus ook in scones! In nog geen half uur heb je ze klaar.

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g ongezouten roomboter (koud)
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 50 g poedersuiker
- 1 mespunt zout
- 3 el bakgember
- 150 ml karnemelk
- 125 ml verse slagroom
Keukenspullen
- deegroller
- ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes.
- Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Roer de bakgember door het deeg. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
- Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
- Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
- Klop ondertussen de slagroom met een handmixer stijf. Serveer de slagroom bij de scones.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 18 g
waarvan suikers 1 g -
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Scones met gember en slagroom
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scones met gember en slagroom
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 125 g ongezouten roomboter
Snijd de boter in blokjes.
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 50 g poedersuiker
- 1 mespunt zout
Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.
- 3 el bakgember
Roer de bakgember door het deeg.
- 150 ml karnemelk
Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel.
Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.
Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.
Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.
Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
- 125 ml verse slagroom
Klop ondertussen de slagroom met een handmixer stijf.
Serveer de slagroom bij de scones.