Sco­nes met gem­ber en slag­room

Gember doet het gewoon goed in gebak, dus ook in scones! In nog geen half uur heb je ze klaar.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(2) waardeer
engels gebak Gember doet het gewoon goed in gebak, dus ook in scones! In nog geen half uur heb je ze klaar. 20 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes.
  2. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Roer de bakgember door het deeg. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  3. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  4. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
  5. Klop ondertussen de slagroom met een handmixer stijf. Serveer de slagroom bij de scones.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Scones met gember en slagroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes met gem­ber en slag­room

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd de boter in blokjes.

3
3
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout

Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.

4
4

Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.

5
5
  • 3 el bakgember

Roer de bakgember door het deeg.

6
6
  • 150 ml karnemelk

Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

7
7

Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

8
8

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel.

9
9

Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.

10
10

Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.

11
11

Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

12
12

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.

13
13

Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

14
14
  • 125 ml verse slagroom

Klop ondertussen de slagroom met een handmixer stijf.

15
15

Serveer de slagroom bij de scones.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.