Apple crumble met citroencrema van Veggilaine

Of Veggilaine iets met Italië heeft? Nou en of! De pure ingrediënten en Italiaanse smaakcombinaties doen haar foodhart sneller kloppen. Deze apple crumble met citroencrema en amandel smaakt naar de Italiaanse zomer. Tast toe!

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat boter koud is. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels en snijd in blokjes van 1 cm. Doe in een kom, voeg 80 g suiker, 1 el bloem, 2 el citroensap en 2 tl -rasp toe en meng erdoor. Schep de appel in de ovenschaal. Verdeel het bevroren zomerfruit over de appel.

  2. Meng de rest van de bloem, 120 g suiker en 40 g amandelschaafsel met het zout. Gebruik een grove rasp om de koude boter te raspen. Wrijf de geraspte boter met koude vingers snel door de droge ingrediënten, tot je een kruimeldeeg hebt. Verdeel de kruimels over de appel en het zomerfruit. Bak de crumble 30-40 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

  3. Scheid ondertussen de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooiers met de rest van de suiker met een handmixer 3-4 min. licht en luchtig. Klop de lemoncurd en de mascarpone erdoor. Klop de slagroom in een tweede kom stijf en spatel voorzichtig door het lemoncurdmengsel. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.

  4. Rooster ondertussen de rest van het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de munt fijn.

  5. Serveer de crumble in de coupes met de citroencrema erover. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en de munt.

  • bereidingstipJe kunt de crumble t/m stap 2 maken, nog niet afbakken en dan afgedekt 1 dag in de koelkast bewaren. De crema kun je 1 dag van tevoren maken en op het laatst nog even goed doorscheppen.
  • variatietipJe crumble naar een hoger niveau tillen? Voeg eens specerijen toe. Kaneel en kardemom doen het altijd goed, maar ook anijs- en venkelzaad zijn lekker.’
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Apple crumble met citroencrema van Veggilaine

Of Veggilaine iets met Italië heeft? Nou en of! De pure ingrediënten en Italiaanse smaakcombinaties doen haar foodhart sneller kloppen. Deze apple crumble met citroencrema en amandel smaakt naar de Italiaanse zomer. Tast toe!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig