Blueberry cheesecake trifle van Veggilaine

495 kcal

30 min. bereiden

5/5

(1)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Doe de bevroren blauwe bessen in een steelpan en verwarm 15 min. op laag vuur, roer regelmatig. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers de hele vrucht uit. Voeg 75 g suiker, 2 el citroensap en het citroenrasp toe. Roer door tot alle suiker is opgelost en verwarm nog even op laag vuur. Laat afkoelen.

  2. Maal de helft van de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de koekkruimels en verdeel over de bodem van de serveerschaal. Druk niet al te stevig aan als je een schaal gebruikt, je kan het wel steviger aandrukken als je een taartvorm gebruikt.

  3. Klop de slagroom met de klop-fix en vanillesuiker stijf. Meng de mascarpone met de roomkaas en de rest van de suiker tot een glad geheel. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig en in delen door het mascarponemengsel. Doe dit steeds met dezelfde beweging: grote, brede spatelingen.

  4. Verdeel ⅓ van het cheesecakemengsel over de koekbodem in de schaal. Verdeel ⅔ van de bessenjam erover. Verkruimel de helft van de rest van de kandijkoeken erover. Schep de rest van de cheesecakemengsel erover.

  5. Verkruimel de mini-pavlova erover, verdeel de rest van de blauwe bessenjam en de verse blauwe bessen erover. Verkruimel de rest van de kandijkoek erover en garneer met de muntblaadjes.

  • bereidingstipJe kunt ook zelf meringues maken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • bewaartipWil je de rest van de jam bewaren? Schep de jam dan in een gesteriliseerde pot. Sluit direct af en zet de pot op z’n kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Bewaar na openen in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Blueberry cheesecake trifle van Veggilaine

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig