Meringuekrans met limoncelloroom en mandarijn
Meringuekrans met limoncelloroom en mandarijn
bewaar
bewaar

Meringuekrans met limoncelloroom en mandarijn

Een spectaculair nagerecht heb je door deze meringues op z'n kant te zetten. Daarbij: limoncelloroom en mandarijn.

20 min. bereiden
43waarderingen

Aan de slag

1

Doe de slagroom met de klopfix, 40 g suiker (per krans) en het vanille-extract in een kom en klop stijf. Klop de roomkaas los met ¾ van de limoncello en spatel door het roommengsel. Doe in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

2

Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Breng het sap met de rest van de limoncello en de rest van de suiker al roerend aan de kook en laat op hoog vuur in 3-5 min. inkoken tot siroop.

3

Spuit ondertussen wat limoncelloroom in een krans van Ø 20 cm op een platte schaal. Spuit de limoncelloroom op 18 mini-pavlova’s per krans en zet ze vervolgens op hun kant naast elkaar in een cirkel in de room. Verdeel de partjes mandarijn ertussen en besprenkel met de mandarijn-limoncellosiroop. Verkruimel de madeleine erover en garneer met de munt en goudspray.

variatietipJe kunt in plaats van de madeleine ook andere cake of koekjes over de krans verkruimelen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meringuekrans met limoncelloroom en mandarijn

Een spectaculair nagerecht heb je door deze meringues op z'n kant te zetten. Daarbij: limoncelloroom en mandarijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig