Laat de cranberries ontdooien. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en het -stokje in een steelpan op middelhoog vuur tegen de kook aan. Haal van het vuur en verwijder het stokje.
Splits de helft van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los met de maizena en de helft van de suiker. Giet ¼ van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door met een garde. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm ca. 4 min. al roerend met een spatel op laag vuur tot een dikke room. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel haal je de pan van het vuur. Roer ⅖ van de boter erdoor en laat 15 min. afgedekt met vershoudfolie in de koelkast staan.
Breng ondertussen de cranberry’s samen met de rest van de suiker en het water aan de kook en laat 3 min. koken op laag vuur. Splits de rest van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en voeg deze al roerend met een spatel toe aan de cranberry’s. Laat 1 min. koken op laag vuur tot het mengsel bindt. Haal van het vuur, roer de rest van de boter erdoor en laat 10 min. afkoelen in de pan.
Laat de gestoofde peertjes uitlekken in een zeef en snijd in blokjes van 1 cm. Vul de meringuenestjes met de room, schep de cranberrysaus erover en verdeel er de stoofpeertjes over. Strooi de strooimix goud eroverheen. Verdeel over het serveerplateau.
Mini-pavlova met stoofperen
Een klassieker met echte kerstsmaken: deze mini-pavlova met stoofperen, cranberrysaus en banketbakkersroom.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini-pavlova met stoofperen
Een klassieker met echte kerstsmaken: deze mini-pavlova met stoofperen, cranberrysaus en banketbakkersroom.

nagerecht
6 personen
135 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Laat de cranberries ontdooien. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en het -stokje in een steelpan op middelhoog vuur tegen de kook aan. Haal van het vuur en verwijder het stokje.
Splits de helft van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los met de maizena en de helft van de suiker. Giet ¼ van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door met een garde. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm ca. 4 min. al roerend met een spatel op laag vuur tot een dikke room. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel haal je de pan van het vuur. Roer ⅖ van de boter erdoor en laat 15 min. afgedekt met vershoudfolie in de koelkast staan.
Breng ondertussen de cranberry’s samen met de rest van de suiker en het water aan de kook en laat 3 min. koken op laag vuur. Splits de rest van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en voeg deze al roerend met een spatel toe aan de cranberry’s. Laat 1 min. koken op laag vuur tot het mengsel bindt. Haal van het vuur, roer de rest van de boter erdoor en laat 10 min. afkoelen in de pan.
Laat de gestoofde peertjes uitlekken in een zeef en snijd in blokjes van 1 cm. Vul de meringuenestjes met de room, schep de cranberrysaus erover en verdeel er de stoofpeertjes over. Strooi de strooimix goud eroverheen. Verdeel over het serveerplateau.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
75 g diepvries cranberry’s
½ vanillestokje
125 ml volle melk
2 middelgrote scharreleieren
½ el maizena
40 g fijne kristalsuiker
25 g ongezouten roomboter
2 el water
150 g gestoofde peertjes op lichte siroop
6 AH Excellent Kerstmaker mini pavlova's
1 el AH Excellent Kerstmaker strooimix sterretjes goud
Dit heb je nodig
vershoudfolie
draaibaar serveerplateau (Ø 38cm)