Mini-pavlova met kiwi en suikerspin

Nog meer feest wanneer dit toetje uit de keuken komt deze kerst! Deze mini-pavlova met stukjes kiwi, suikerspin en een suikerhamster wordt een grote hit aan de kindertafel.

200 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kiwi ontdooien. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en het -stokje in een steelpan op middelhoog vuur tegen de kook aan. Haal van het vuur en verwijder het stokje.

  2. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los met de maizena en de suiker. Giet ¼ van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door met een garde. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm ca. 4 min. al roerend met een spatel op laag vuur tot een dikke room. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel haal je de pan van het vuur. Roer de boter erdoor en zet 15 min. afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

  3. Snijd de kiwi in kleine blokjes. Klop de slagroom met een handmixer in 3-5 min. stijf. Verdeel de banketbakkersroom over de nestjes en schep er met een ijsschep een bol slagroom op. Maak hier een kuiltje in met de achterkant van een lepel.

  4. Leg in de helft van de nestjes een suikerfiguurtje, verdeel de kiwi over alle nestjes. Trek de suikerspin uit elkaar, leg onder elk nestje een ‘wolkje’ suikerspin. Serveer op het draaiplateau.

Gerelateerde recepten

Mini-pavlova met kiwi en suikerspin

Nog meer feest wanneer dit toetje uit de keuken komt deze kerst! Deze mini-pavlova met stukjes kiwi, suikerspin en een suikerhamster wordt een grote hit aan de kindertafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig