Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de rode ui in flinterdunne plakjes en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Bak de pinsabodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 2-3 min. tot lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
Haal de pinsa uit de oven en verdeel de tonijn en de rucola erover. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel de pijnboompitten en de ingelegde rode ui erover.
Pinsa met tonijnsalade (advertorial)
Gebruik pinsa als bodem en beleg met op smaak gebrachte tonijn, pijnboompitjes en een knapperig rood uitje. Voilá, je hebt easy hapje om te delen op de borrel!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pinsa met tonijnsalade (advertorial)
Gebruik pinsa als bodem en beleg met op smaak gebrachte tonijn, pijnboompitjes en een knapperig rood uitje. Voilá, je hebt easy hapje om te delen op de borrel!

4 personen
185 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de rode ui in flinterdunne plakjes en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Bak de pinsabodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 2-3 min. tot lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
Haal de pinsa uit de oven en verdeel de tonijn en de rucola erover. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel de pijnboompitten en de ingelegde rode ui erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
¼ rode ui
2 el natuurazijn
1 pinsa
10 g pijnboompitten
85 g John West Twist tonijn met ovengedroogde tomaten en kruidendressing
20 g biologische rucola