Verwarm de oven voor en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in de mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de ’nduja toe en bak 1 min. mee. Meng de campari, gin en vermouth door elkaar (Negroni).
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Voeg de Negroni toe en laat even goed stomen. Voeg de passata toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de sinaasappel in parten. Serveer bij de mosselen.
Negroni-mosselen met 'nduja (advertorial)
In dit gerecht combineren we 2 Italiaanse favorieten met Nederlandse mosselen: pittige 'nduja en negroni (de cocktail, ja) i.p.v. de meestal gebruikte wijn om te blussen. Leuk voor de afwisseling en een verrassende twist.
- combinatietipLekker met basilicum en in ringen gesneden rode peper.
- combinatietipLekker als hoofdgerecht met een frisse spinaziesalade met ui en sinaasappelpartjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Negroni-mosselen met 'nduja (advertorial)
In dit gerecht combineren we 2 Italiaanse favorieten met Nederlandse mosselen: pittige 'nduja en negroni (de cocktail, ja) i.p.v. de meestal gebruikte wijn om te blussen. Leuk voor de afwisseling en een verrassende twist.

hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in de mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de ’nduja toe en bak 1 min. mee. Meng de campari, gin en vermouth door elkaar (Negroni).
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Voeg de Negroni toe en laat even goed stomen. Voeg de passata toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de sinaasappel in parten. Serveer bij de mosselen.
combinatietip:Lekker met basilicum en in ringen gesneden rode peper.
combinatietip:Lekker als hoofdgerecht met een frisse spinaziesalade met ui en sinaasappelpartjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g afbak focaccia's rozemarijn zeezout
2 kg Prins & Dingemanse mosselen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 el 'nduja
30 ml Campari (Gall & Gall)
30 ml gin (Gall & Gall)
30 ml vermouth
250 g passata
1 biologische sinaasappel
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan