Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en het blad apart. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de peterseliesteeltjes en zongedroogde tomaten toe en bak 3 min. mee.
Voeg de pastasaus, kappertjes, 2 el kappertjesvocht en de nduja toe en verwarm al roerend 3 min.
Giet de pasta af, vang wat kookvocht op. Meng de pasta met de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Verdeel over de borden. Bestrooi met de peterselieblaadjes.
Maccheroni met 'nduja en kappertjes (advertorial)
Lumache rigate maccheroni, letterlijk vertaald: 'geribbelde slakken'. Door de holle vorm en ribbels blijft de saus gevangen in de pasta en is elke hap dus vol smaak. In dit geval in rijke tomatensaus met 'nduja en kappertjes.
- combinatietipLekker met chilivlokken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Maccheroni met 'nduja en kappertjes (advertorial)
Lumache rigate maccheroni, letterlijk vertaald: 'geribbelde slakken'. Door de holle vorm en ribbels blijft de saus gevangen in de pasta en is elke hap dus vol smaak. In dit geval in rijke tomatensaus met 'nduja en kappertjes.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en het blad apart. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de peterseliesteeltjes en zongedroogde tomaten toe en bak 3 min. mee.
Voeg de pastasaus, kappertjes, 2 el kappertjesvocht en de nduja toe en verwarm al roerend 3 min.
Giet de pasta af, vang wat kookvocht op. Meng de pasta met de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Verdeel over de borden. Bestrooi met de peterselieblaadjes.
combinatietip:Lekker met chilivlokken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g Bertolli lumache rigate maccheroni
2 middelgrote uien
15 g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
100 g semi-zongedroogde tomaten
670 g Bertolli basilico sugo per pasta
50 g kappertjes
50 g 'nduja