Mosselpakketje met gegrilde prei van de BBQ (advertorial)

Dol op mosselen? Probeer ze eens van de BBQ! Deze mosselpakketjes met zachte, gegrilde prei zijn gegarandeerd je nieuwe favoriet.

360 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de onderste 0.5 cm van de preien en snijd het bovenste, donkergroene deel eraf. Spoel goed onder koud stromend water – ook tussen de bladeren – en laat uitlekken. Leg de preien op de barbecue en laat ze in 30-40 min. helemaal zwart worden. Keer regelmatig.

  2. Spoel ondertussen de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm gekruist op elkaar en plaats hierin een vel bakpapier. Verdeel de mosselen over de pakketjes en breng op smaak met peper. Meng de wijn met de crème fraîche.

  4. Vouw de vellen aluminiumfolie naar elkaar toe en schenk in elk pakketje 50 ml (per 4 personen) van het wijnmengsel. Vouw de pakketjes aan de bovenkant goed dicht. De inhoud van de pakketjes moet gaar stomen, dus het is belangrijk dat er geen stoom kan ontsnappen. Gaar 7-10 min. op de barbecue (eventueel met een plaat eronder) tot de mosselen open staan.

  5. Snijd de peterselie fijn. Haal de preien van de barbecue en laat iets afkoelen. Halveer ze in de lengte en verwijder de buitenste, geblakerde bladen (die gebruik je niet). Verdeel de zachte, groene prei over borden. Verdeel het mosselpakketje over de prei en bestrooi met de peterselie.

Mosselpakketje met gegrilde prei van de BBQ (advertorial)

Dol op mosselen? Probeer ze eens van de BBQ! Deze mosselpakketjes met zachte, gegrilde prei zijn gegarandeerd je nieuwe favoriet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig