Fritto misto met pulpo en ansjovismayodip (advertorial)

Vakantie op je bord: luchtig gefrituurde pulpo, geserveerd met een smaakvolle en ziltige ansjovismayo. Dit Italiaanse gerecht combineert verschillende texturen: knapperig beslag, zachte zeevruchten en een romige dip.

520 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

  2. Zet een bak met koud water klaar. Kook de mosselen 4-5 min. in ruim kokend water tot alle schelpen open zijn. Schep uit het kokende water en doe in het koude water om het kookproces te stoppen. Laat 5 min. afkoelen in het water en laat uitlekken.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een halve vrucht uit, snijd de rest in kwarten. Prak met een vork de ansjovisfilets met 1 el ansjovisolie fijn. Meng met het citroenrasp, 1 el citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de bloem, semola en polenta met wat peper en eventueel zout in een kom. Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 190 °C.

  5. Haal de mosselen een voor een uit de schelp. Snijd de octopus in stukken van 2 cm dik. Wentel de mosselen en octopus door de karnemelk. Schep eruit met een schuimspaan en doe in de kom met het bloemmengsel. Schep goed om. Schep eruit en schud het overtollige bloemmengsel eraf. Frituur in 4 delen in 1½ min. lichtbruin en knapperig. Schep uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.

  6. Frituur de peterselie 1-2 min. Pas op, dit kan spetteren! Verdeel de gefrituurde mosselen en octopus over een schaal en verdeel de gefrituurde peterselie erover. Serveer met de ansjovismayo en de citroenparten.

Fritto misto met pulpo en ansjovismayodip (advertorial)

Vakantie op je bord: luchtig gefrituurde pulpo, geserveerd met een smaakvolle en ziltige ansjovismayo. Dit Italiaanse gerecht combineert verschillende texturen: knapperig beslag, zachte zeevruchten en een romige dip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig