Zeeuwse mosselen van De Oesterij
Zeeuwse mosselen van De Oesterij

Zeeuwse mosselen van De Oesterij

Mosselen gekookt met zeekraal, lekkere zilte combi!

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kg

verse Zeeuwse mosselen

½

prei

1 stengel

bleekselderij

1

witte ui

7½ g

verse platte peterselie

200 ml

witte wijn

2 tl

witte peperkorrels

100 g

zeekraal

2 takjes

verse tijm

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppannen

Mosselen gekookt met zeekraal, lekkere zilte combi!

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan. Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de bleekselderij en snijd in schuine halve boogjes. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

2

Verhit de mossel- of soeppannen zonder olie op hoog vuur. Laat de bodem goed heet worden. Verdeel de witte wijn en peperkorrels over de pannen en breng aan de kook.

3

Verdeel eerst de mosselen en dan de gesneden groenten en zeekraal over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook. Schud de mosselen om en breng weer aan de kook. Ris boven elke pan de blaadjes van 1 takje tijm, doe de deksel er weer op en schud nog een laatste keer om. Serveer in de pan.