
Mosselen koken
Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.
Ingrediënten
2 personen
2 kg
verse mosselen
1
middelgrote ui
1
winterpeen
2 stengels
bleekselderij
15 g
verse peterselie
1½ el
milde olijfolie
1
gedroogd laurierblaadje
250 ml
droge witte wijn
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan
Aan de slag
Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.
Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.
Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
combinatietipLekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.