bewaar
Mosselen koken
Mosselen koken
bewaar

Mosselen koken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

25 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

verse mosselen

1

middelgrote ui

1

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

15 g

verse peterselie

1½ el

milde olijfolie

1

gedroogd laurierblaadje

250 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

Aan de slag

1

Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen.

2

Snijd de ui in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min.

3

Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.

combinatietipLekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen koken

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig