Mosselen met kruiden en bleekselderij
Mosselen met kruiden en bleekselderij

Mosselen met kruiden en bleekselderij

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

1 bak

mosselen

1 teen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

1 el

olijfolie

150 ml

droge witte wijn

1 bakje

platte peterselie

6 blaadjes

salie

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Verhit 1 el olijfolie en bak de knoflook en bleekselderij 1 min. Giet de mosselen af en voeg met de wijn toe aan het bleekselderijmengsel. Schep om. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Voeg de peterselie en salie toe. Breng nog 1 keer aan de kook, schep om en serveer. Lekker met gekruide ribbelpartjes knoflook/rozemarijn uit de oven (zak 600 g, diepvries) en een romige koolsalade.

tip

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.