Smelt de chocolade met de pistachepasta al roerend au bain-marie. Hak de koekjes en pistachenoten grof. Meng 75 g gehakte pistachenoten met het koekkruim.
Meng het pistache-koekjesmengsel met het chocolademengsel en verdeel gelijkmatig tot een rechthoek over een met bakpapier beklede plank of plat bord. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en de zeezoutvlokken.
Laat minimaal 1 uur in de vriezer hard worden. Haal uit de vriezer, laat ca. 10 min. staan en snijd in 10 dunne repen.
Pistache chocolade (advertorial)
Pistache en chocolade: bestaat er een betere combi? En het mooie is, dat je deze bark heel makkelijk zelf maakt.
- bewaartipJe kunt de pistache- chocoladebark in de vriezer 3 maanden bewaren.
- resttipPistachenoten over? Gebruik ze de volgende dag als topping over je yoghurt met vers fruit. Of op je toast met cottagecheese of geitenkaas en honing.
- achtergrondinfoWist je dat het woord bark ‘boomschors’ betekent? Als je kijkt naar deze chocoplak, snap je vast de vergelijking.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pistache chocolade (advertorial)
Pistache en chocolade: bestaat er een betere combi? En het mooie is, dat je deze bark heel makkelijk zelf maakt.

10 porties
205 kcal
10 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade met de pistachepasta al roerend au bain-marie. Hak de koekjes en pistachenoten grof. Meng 75 g gehakte pistachenoten met het koekkruim.
Meng het pistache-koekjesmengsel met het chocolademengsel en verdeel gelijkmatig tot een rechthoek over een met bakpapier beklede plank of plat bord. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en de zeezoutvlokken.
Laat minimaal 1 uur in de vriezer hard worden. Haal uit de vriezer, laat ca. 10 min. staan en snijd in 10 dunne repen.
bewaartip:Je kunt de pistache- chocoladebark in de vriezer 3 maanden bewaren.
resttip:Pistachenoten over? Gebruik ze de volgende dag als topping over je yoghurt met vers fruit. Of op je toast met cottagecheese of geitenkaas en honing.
achtergrondinfo:Wist je dat het woord bark ‘boomschors’ betekent? Als je kijkt naar deze chocoplak, snap je vast de vergelijking.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
180 g Verkade extra pure chocolade
40 g pistachepasta
50 g digestive koekjes
95 g biologische pistachenoten
½ tl grove zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier