Hak de chocolade fijn. Meng met een garde de cacao met de helft van de suiker en de melk in een steelpan tot een egaal mengsel. Breng op laag vuur tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken. Roer de chocolade erdoor en laat volledig smelten.
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Mix de dooiers en de rest van de suiker 1 min. met een handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Schenk al roerend met een garde het warme chocolademengsel in een dunne straal bij het eimengsel tot het egaal is. Giet het mengsel weer terug in de steelpan en laat al roerend nog 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en schenk al roerend de slagroom erbij, laat 15 min. afkoelen in de pan.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat 30-40 min. draaien op middelhoge snelheid, tot het de gewenste gelatotextuur heeft. Voeg halverwege de zeezoutvlokken toe, draai de laatste 5 min. op hoge snelheid. Schep de gelato in de diepvriesbak en zet 2 uur in de vriezer.
Verdeel de gelato met de ijsbolletjestang over de coupes en besprenkel met de olie en de rest van de zeezoutvlokken.
Chocolade-gelato met olijfolie
Vanille-ijs met olijfolie en zeezout was een tijdje een viral hit op TikTok. We probeerden deze trend met chocolade-ijs en met succes! Durf jij het te proberen?
- resttipVries de overgebleven eiwitten in of maak er meringue van.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Chocolade-gelato met olijfolie
Vanille-ijs met olijfolie en zeezout was een tijdje een viral hit op TikTok. We probeerden deze trend met chocolade-ijs en met succes! Durf jij het te proberen?

nagerecht
8 personen
440 kcal
25 min. bereiden
2 uur 55 min. wachten
Aan de slag
Hak de chocolade fijn. Meng met een garde de cacao met de helft van de suiker en de melk in een steelpan tot een egaal mengsel. Breng op laag vuur tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken. Roer de chocolade erdoor en laat volledig smelten.
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Mix de dooiers en de rest van de suiker 1 min. met een handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Schenk al roerend met een garde het warme chocolademengsel in een dunne straal bij het eimengsel tot het egaal is. Giet het mengsel weer terug in de steelpan en laat al roerend nog 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en schenk al roerend de slagroom erbij, laat 15 min. afkoelen in de pan.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat 30-40 min. draaien op middelhoge snelheid, tot het de gewenste gelatotextuur heeft. Voeg halverwege de zeezoutvlokken toe, draai de laatste 5 min. op hoge snelheid. Schep de gelato in de diepvriesbak en zet 2 uur in de vriezer.
Verdeel de gelato met de ijsbolletjestang over de coupes en besprenkel met de olie en de rest van de zeezoutvlokken.
resttip:Vries de overgebleven eiwitten in of maak er meringue (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191601/) van.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g extra pure chocolade 70%
50 g cacaopoeder
150 g fijne kristalsuiker
250 ml volle melk
3 middelgrote scharreleieren
250 ml biologische verse slagroom
2 tl grove zeezoutvlokken
8 el extra vergine olijfolie
Dit heb je nodig
ijsmachine
diepvriesbak
ijscoupes
ijsbolletjestang