bewaar
Meringue-chocolade-cheesecake
Meringue-chocolade-cheesecake
bewaar

Meringue-chocolade-cheesecake

Het beste van 3 werelden in een cheesecake: meringue, chocolade en roomkaas!

25 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
5 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

12 personen

60 g

ongezouten roomboter

225 g

chocolate chip cookies

150 g

pure chocolade 70%

400 g

MonChou

150 g

fijne kristalsuiker

6

middelgrote eieren

1 tl

citroensap

1 el

maizena

1½ el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 18 cm)

  • handmixer

Het beste van 3 werelden in een cheesecake: meringue, chocolade en roomkaas!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen in met ⅙ van de roomboter. Smelt de rest van boter in een pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.

2

Doe de chocolade in een vuurvaste kom, hang boven een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken.

3

Meng de MonChou in delen en de helft van de suiker met een garde door de chocolade. Voeg al kloppend de helft van de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.

4

Splits de rest van de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom, het eigeel wordt niet gebruikt. Voeg het citroensap toe en klop stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop goed stijf. Zeef de maizena en ⅔ van de cacao erboven en spatel erdoor. Verdeel met pieken over de cheesecake en bak nog ca. 35 min. in het midden van de oven tot de buitenkant is gestold.

5

Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Verwijder de vorm en laat nog 1 uur afkoelen. Laat nog 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met behulp van een theezeefje met de rest van de cacaopoeder.