Chocolade-cheesecake met banaan
Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g digestive koekjes puur
- 60 g ongezouten roomboter
- 250 g pure chocolade
- 4 bananen
- 700 g roomkaas naturel
- 225 g fijne kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 125 ml zure room
Keukenspullen
- keukenmachine
- springvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
- Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
- Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
- Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
- Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
- Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!

Chocolade-cheesecake met banaan
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 25 g - natrium 256 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Chocolade-cheesecake met banaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chocolade-cheesecake met banaan

Verwarm de oven voor op 160 °C.

- 300 g digestive koekjes puur
- 60 g ongezouten roomboter
- 2 g ongezouten roomboter
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.

Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.

- 250 g pure chocolade
Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).

- 4 bananen
- 700 g roomkaas naturel
- 225 g fijne kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.

- 125 ml zure room
Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit.

Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!