Snijd de preien in dunne ringen, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd het venkelgroen van de knol en bewaar. Snijd de venkelknol in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in stukjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en haal het worstvlees uit het velletje.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de prei en venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het vlees toe en druk kapot met een pollepel, bak 5 min. op hoog vuur en roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de pecorino fijn en snijd de bieslook fijn.
Giet de pasta af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de room en het kookvocht toe aan de groente, breng aan de kook en laat 1-2 min. op laag vuur zachtjes koken.
Voeg de pasta, 2 el citroensap (per 4 personen), ⅔ van de kaas, ⅔ van de bieslook en de rest van de boter toe. Roer 1-2 min. door totdat de boter is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas en bieslook, het venkelgroen en citroenrasp.
Romige orecchiette met prei en venkel (advertorial)
Portie comfortfood? Deze romige orecchiette met venkel, prei en kipworst is een blijvertje!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Romige orecchiette met prei en venkel (advertorial)
Portie comfortfood? Deze romige orecchiette met venkel, prei en kipworst is een blijvertje!

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de preien in dunne ringen, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd het venkelgroen van de knol en bewaar. Snijd de venkelknol in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in stukjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en haal het worstvlees uit het velletje.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de prei en venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het vlees toe en druk kapot met een pollepel, bak 5 min. op hoog vuur en roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de pecorino fijn en snijd de bieslook fijn.
Giet de pasta af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de room en het kookvocht toe aan de groente, breng aan de kook en laat 1-2 min. op laag vuur zachtjes koken.
Voeg de pasta, 2 el citroensap (per 4 personen), ⅔ van de kaas, ⅔ van de bieslook en de rest van de boter toe. Roer 1-2 min. door totdat de boter is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas en bieslook, het venkelgroen en citroenrasp.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 preien
1 venkelknol
2 tenen knoflook
300 g scharrelkipbraadworsten
30 g ongezouten roomboter
300 g De Cecco Orecchiette
1 biologische citroen
60 g Pecorino Romano
15 g verse bieslook
100 ml verse slagroom