Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof

"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.

(445) waardeer
italiaans hoofdgerecht "Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever. 4 personen
4 445

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
video

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met romige witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof

1
1
  • 800 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof.

2
2

Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.

3
3
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 160 g schouderham
  • 2 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 125 ml verse slagroom

Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep het witlofmengsel door de spaghetti.

7
7
  • 75 g Pecorino Romano

Rasp de kaas erboven en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.