bewaar
Spaghetti al pesto Genovese
Spaghetti al pesto Genovese
bewaar

Spaghetti al pesto Genovese

Dit populaire pastagerecht heeft zijn oorsprong in Genua (Ligurië),Italië. Pesto bestaat uit de mooiste blaadjes van het basilicum, de lekkerste pijnboompitten, de beste olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook en soms boter.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

krieltjes

300 g

sperziebonen

30 g

pijnboompitten

60 g

verse basilicum

1 teen

knoflook

1½ tl

zout

75 ml

olijfolie extra vierge

300 g

spaghetti

40 g

Parmezaanse kaas

15 g

Pecorino Romano

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Dit populaire pastagerecht heeft zijn oorsprong in Genua (Ligurië),Italië. Pesto bestaat uit de mooiste blaadjes van het basilicum, de lekkerste pijnboompitten, de beste olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook en soms boter.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de ongeschilde krieltjes ca. 10 min. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, verwijder de steelaanzet en de puntjes en halveer ze. Giet de aardappelen af en spoel onder koud stromend water. Pel met een scherp mesje en snijd in dunne plakken.

2

Maak ondertussen de pesto: verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3-4 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd de knoflook fijn. Maal de pijnboompitten, het basilicum, de knoflook en een ⅓ van het zout in een vijzel of de hoge beker van een staafmixer. Schenk alle olijfolie erbij en pureer tot een pesto.

3

Breng een pan met ruim water en de rest van het zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Kook de sperziebonen de laatste 6 min. mee.

4

Schep de pesto in een kom. Rasp de kazen. Meng met de boter door de pesto.

5

Giet de pasta en de sperziebonen af, bewaar 2-3 el van het kookvocht en meng door de pesto. Meng de pesto, aardappelplakjes en sperziebonen door de pasta. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met extra Parmezaanse kaas.

achtergrondinfoHet woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti al pesto Genovese

Dit populaire pastagerecht heeft zijn oorsprong in Genua (Ligurië),Italië. Pesto bestaat uit de mooiste blaadjes van het basilicum, de lekkerste pijnboompitten, de beste olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook en soms boter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig