Pasta pesto
Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 2 el pijnboompitten
- 25 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 1 teen knoflook
- 30 g verse basilicum
- 6 el olijfolie extra vierge
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.
bereidingstip:
Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
combinatietip:
Lekker erbij: kip en tomatensalade.
bewaartip:
Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Makkelijke pasta pesto
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 65 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Pasta pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta pesto

- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

- 2 el pijnboompitten
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Tip: Anders wordt de pesto olieachtig.

- 25 g Parmigiano Reggiano
- 1 teen knoflook
- 30 g verse basilicum
- 6 el olijfolie extra vierge
Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de staafmixer fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe.
Tip: Je kunt ook een keukenmachine gebruiken.

Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden. Lekker!
bereidingstip:
Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
combinatietip:
Lekker erbij: kip en tomatensalade.
bewaartip:
Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.