Pasta pesto
Pasta pesto

Pasta pesto

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

20 min. bereiden
657waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2 el

pijnboompitten

25 g

Parmigiano Reggiano

1 teen

knoflook

30 g

verse basilicum

6 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

tip

combinatietipLekker erbij: kip en tomatensalade.

bereidingstipNog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.

bewaartipJe kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Makkelijke pasta pesto

Instructievideo - 00:23 min.