Pasta arrabbiata
Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!
590 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 tenen knoflook
knoflook
4 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
1 theelepel chilivlokken
chilivlokken
800 gram Mutti San Marzano tomaten in blik
Mutti San Marzano tomaten in blik
400 gram penne
penne
7.5 gram verse basilicum
verse basilicum
2 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
augustus 2020 - augustus 2020
Snijd de knoflook fijn. Verhit de traditionele olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel stuk. Laat 10 min. op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus iets kan inkoken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 min. mee zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.
Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie.
- serveertipWil je een extra pittige pasta? Bestrooi met een ½ tl chilivlokken voor serveren.
Pasta arrabbiata
Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de traditionele olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel stuk. Laat 10 min. op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus iets kan inkoken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 min. mee zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.
Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie.
serveertip:Wil je een extra pittige pasta? Bestrooi met een ½ tl chilivlokken voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
1 tl chilivlokken
800 g Mutti San Marzano tomaten in blik
400 g penne
7½ g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie




