Pasta arrabbiata

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!

590 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

4.3/5

(95)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 4 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 theelepel chilivlokken

    chilivlokken

  • 800 gram Mutti San Marzano tomaten in blik

    Mutti San Marzano tomaten in blik

  • 400 gram penne

    penne

  • 7.5 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

augustus 2020 - augustus 2020

Aan de slag

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de traditionele olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel stuk. Laat 10 min. op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus iets kan inkoken.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 min. mee zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.

  3. Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie.

  • serveertipWil je een extra pittige pasta? Bestrooi met een ½ tl chilivlokken voor serveren.

Wat vond je van dit recept?

Pasta arrabbiata

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig