Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅖ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat op een grote platte schaal in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen ⅕ van de rijstazijn met de helft van de wasabimayo en sojasaus. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en meng erdoor. Laat in de koelkast 30 min. marineren.
Laat de mais uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de mais in 5 min. goudbruin. Roer af en toe door.
Meng ondertussen de peen julienne met ⅕ van de rijstazijn en ‘masseer’ met schone handen, zodat de peen wat zachter wordt. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in boogjes van 0.5 cm. Meng de komkommer met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de mais, peen julienne, komkommer, bosui en zalm erover en besprenkel met de rest van de wasabimayo.
Rijstbowl met gemarineerde wasabimayo-zalm en gebakken mais (advertorial)
Voor deze rijstbowl marineer je de zalm in wasabimayo. Ja, echt! Geeft de zalm een lekker pittige kick. Heerlijk met frisse komkommer erbij.
- combinatietipLekker met furikake (Japanse zeewier-sesammix).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rijstbowl met gemarineerde wasabimayo-zalm en gebakken mais (advertorial)
Voor deze rijstbowl marineer je de zalm in wasabimayo. Ja, echt! Geeft de zalm een lekker pittige kick. Heerlijk met frisse komkommer erbij.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
45 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅖ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat op een grote platte schaal in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen ⅕ van de rijstazijn met de helft van de wasabimayo en sojasaus. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en meng erdoor. Laat in de koelkast 30 min. marineren.
Laat de mais uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de mais in 5 min. goudbruin. Roer af en toe door.
Meng ondertussen de peen julienne met ⅕ van de rijstazijn en ‘masseer’ met schone handen, zodat de peen wat zachter wordt. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in boogjes van 0.5 cm. Meng de komkommer met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de mais, peen julienne, komkommer, bosui en zalm erover en besprenkel met de rest van de wasabimayo.
combinatietip:Lekker met furikake (Japanse zeewier-sesammix).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sushirijst
5 el rijstazijn
4 el Red Phoenix wasabimayo
2 el sojasaus
300 g sushizalm
340 g mais in blik
½ el zonnebloemolie
150 g peen julienne
1 komkommer
2 bosuien