Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met bakpapier, verdeel de blindbakbonen erover en bak ca. 20 min. in de oven. Verwijder de bakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 8 min.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in stukken van 3 cm. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, prei en tijm 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en roer de kaas erdoor. Haal ⅓ van de prei uit de pan. Schep de aardappelschijfjes door de prei in de pan.
Haal het deeg uit de oven. Bestrooi met het paneermeel en verdeel het prei-aardappelmengsel erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de rest van de prei erover. Bak de quiche in de oven in ca. 35 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen voordat je de quiche aansnijdt.
Preiquiche met aardappel en oude kaas met aardappel en oude kaas
Romige prei-quiche met aardappelschijfjes, tijm en oude kaas: zacht, hartig en perfect comfortfood voor koude doordeweekse avonden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Preiquiche met aardappel en oude kaas met aardappel en oude kaas
Romige prei-quiche met aardappelschijfjes, tijm en oude kaas: zacht, hartig en perfect comfortfood voor koude doordeweekse avonden.

hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
1 uur 3 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met bakpapier, verdeel de blindbakbonen erover en bak ca. 20 min. in de oven. Verwijder de bakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 8 min.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in stukken van 3 cm. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, prei en tijm 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en roer de kaas erdoor. Haal ⅓ van de prei uit de pan. Schep de aardappelschijfjes door de prei in de pan.
Haal het deeg uit de oven. Bestrooi met het paneermeel en verdeel het prei-aardappelmengsel erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de rest van de prei erover. Bak de quiche in de oven in ca. 35 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen voordat je de quiche aansnijdt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
230 g koelvers quiche bladerdeeg
2 middelgrote uien
500 g preien
5 g verse tijm
2 el milde olijfolie
120 g oude kaas 48+
3 middelgrote scharreleieren
125 ml verse slagroom
200 g koelverse aardappelschijfjes
3 el paneermeel
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling



