Denk vooruit: rode bietensalade met roggebrood

Rode bietensalade met mandarijn en walnoot. Een frisse lunch met houdbare ingrediënten, met stevig roggebrood voor extra vulling.

410 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bieten in kleine blokjes. Laat de mandarijntjes uitlekken maar vang het sap op. Hak de walnoten grof.

  2. Meng de olie met de azijn, honing en ½ el mandarijnensap (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de biet met de dressing en mandarijnpartjes en verdeel over een schaal. Bestrooi met de walnoten en serveer met het roggebrood.

  • variatietipLekker met blokjes appel in plaats van mandarijn.
  • variatietipVervang walnoten door andere noten of pitten.
  • combinatietipLekker met peulvruchten, zoals linzen of kikkererwten.
  • achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Denk vooruit: rode bietensalade met roggebrood

Rode bietensalade met mandarijn en walnoot. Een frisse lunch met houdbare ingrediënten, met stevig roggebrood voor extra vulling.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig