Snijd de bieten in kleine blokjes. Laat de mandarijntjes uitlekken maar vang het sap op. Hak de walnoten grof.
Meng de olie met de azijn, honing en ½ el mandarijnensap (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de biet met de dressing en mandarijnpartjes en verdeel over een schaal. Bestrooi met de walnoten en serveer met het roggebrood.
Denk vooruit: rode bietensalade met roggebrood
Rode bietensalade met mandarijn en walnoot. Een frisse lunch met houdbare ingrediënten, met stevig roggebrood voor extra vulling.
- variatietipLekker met blokjes appel in plaats van mandarijn.
- variatietipVervang walnoten door andere noten of pitten.
- combinatietipLekker met peulvruchten, zoals linzen of kikkererwten.
- achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Denk vooruit: rode bietensalade met roggebrood
Rode bietensalade met mandarijn en walnoot. Een frisse lunch met houdbare ingrediënten, met stevig roggebrood voor extra vulling.

4 personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieten in kleine blokjes. Laat de mandarijntjes uitlekken maar vang het sap op. Hak de walnoten grof.
Meng de olie met de azijn, honing en ½ el mandarijnensap (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de biet met de dressing en mandarijnpartjes en verdeel over een schaal. Bestrooi met de walnoten en serveer met het roggebrood.
variatietip:Lekker met blokjes appel in plaats van mandarijn.
variatietip:Vervang walnoten door andere noten of pitten.
combinatietip:Lekker met peulvruchten, zoals linzen of kikkererwten.
achtergrondinfo:Dit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gekookte rode bieten
300 g mandarijnpartjes op lichte siroop
40 g ongebrande walnoten
1 el milde olijfolie
½ el azijn
1½ el honing
8 sneetjes roggebrood



