bewaar
'Soto ajam' met mihoen, peultjes en Chinese kool
'Soto ajam' met mihoen, peultjes en Chinese kool
bewaar

'Soto ajam' met mihoen, peultjes en Chinese kool

Voor deze soep vonden we inspiratie bij soto ajam. Aan deze kruidige kippensoep voegen we nog peultjes en Chinese kool toe.

40 min. bereiden
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1 stengel

koelverse sereh citroengras

1

rode peper

1250 ml

kippenbouillon van tablet

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

4

middelgrote eieren

2

kipfilets

100 g

verse peultjes

250 g

mihoen

½

Chinese kool

125 g

taugé

Voor deze soep vonden we inspiratie bij soto ajam. Aan deze kruidige kippensoep voegen we nog peultjes en Chinese kool toe.

Aan de slag

1

Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.

2

Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei. Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.

3

Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon. Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.

4

Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop. Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.