Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm de 2 bakplaten mee in de oven.
Rol het pizzadeeg uit, bestrijk elk met de helft van de passata en verdeel de kaas erover.
Snijd de champignons in dunne plakjes en de artisjokharten elk in 4 stukken. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Leg de champignons op een kwart van de pizzabodems. Leg de artisjokken op een ander kwart. Verdeel de prosciutto en olijven over het derde kwart en de tomaten over het vierde kwart.
Schuif de pizza’s op de hete met bakpapier beklede bakplaten en bak in 15-20 min. gaar in de oven.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de pizza’s eruit en leg het basilicum op het deel van de pizza met tomaat en mozzarella.
Pizza quattro stagioni
Quattro stagioni is Italiaans voor 'vier seizoenen'. Een pizza quattro stagione (4-seizoenenpizza) is dan qua toppings ook in 4 delen ingedeeld die elk een seizoen vertegenwoordigen. Lekker veelzijdig dus!
- variatietipOok heel lekker met zelfgemaakt pizzadeeg.
- achtergrondinfoPizza quattro stagioni is een populaire pizza die de vier seizoenen symboliseren. Artisjok staat voor de lente, tomaat en basilicum voor de zomer, champignons voor de herfst en ham en olijven voor de winter. En dat allemaal op een klassieke basis van tomatensaus en mozzarella.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Pizza quattro stagioni
Quattro stagioni is Italiaans voor 'vier seizoenen'. Een pizza quattro stagione (4-seizoenenpizza) is dan qua toppings ook in 4 delen ingedeeld die elk een seizoen vertegenwoordigen. Lekker veelzijdig dus!

hoofdgerecht
2 personen
1165 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm de 2 bakplaten mee in de oven.
Rol het pizzadeeg uit, bestrijk elk met de helft van de passata en verdeel de kaas erover.
Snijd de champignons in dunne plakjes en de artisjokharten elk in 4 stukken. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Leg de champignons op een kwart van de pizzabodems. Leg de artisjokken op een ander kwart. Verdeel de prosciutto en olijven over het derde kwart en de tomaten over het vierde kwart.
Schuif de pizza’s op de hete met bakpapier beklede bakplaten en bak in 15-20 min. gaar in de oven.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de pizza’s eruit en leg het basilicum op het deel van de pizza met tomaat en mozzarella.
variatietip:Ook heel lekker met zelfgemaakt pizzadeeg (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189021).
achtergrondinfo:Pizza quattro stagioni is een populaire pizza die de vier seizoenen symboliseren. Artisjok staat voor de lente, tomaat en basilicum voor de zomer, champignons voor de herfst en ham en olijven voor de winter. En dat allemaal op een klassieke basis van tomatensaus en mozzarella.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
520 g koelvers pizzadeeg
160 g passata
150 g geraspte mozzarella
75 g kastanjechampignons
75 g gemarineerde artisjokharten
4 cherrytomaten
80 g prosciutto crudo
1 el Taggia olijven
10 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakplaten en/of roosters (bekleed met aluminiumfolie)